Därför är papptak ett bra val för framtiden

Ett trasigt tak kan gå att laga men till slut kommer det behöva bytas ut. Att välja ett papptak kan vara en bra idé om du vill ha ett tak som håller länge. För att takbytet ska gå smidigt och bli bra kan det vara en bra idé att anlita en bra takläggare.

Om du ska byta tak kan papptak vara ett alternativ. Ett papptak håller ungefär 25-30 år om taket underhålls på ett korrekt sätt och är byggt på ett bra sätt. Det finns takläggare som lägger papptak i hela  Sverige om du vet redan nu att det är ett sådant tak du vill ha. Papptak används ofta till platta tak och ibland kan det vara svårt att göra en bedömning när det verkligen är dags att byta ut eller fräscha till taket. Det går att be någon professionell komma och göra en bedömning av ditt tak om du inte vill göra det själv. Att välja takpapp är ett bra val eftersom det både är ekonomiskt och praktiskt.

Bra att veta om papptak:

  • Papptak har ofta en lutning mellan 4-25 grader.
  • Det är viktigt att underhålla ett papptak för att öka livslängden.
  • Undvik högtryckstvätt när du ska rengöra ett papptak.
  • Regelbunden översyn är bra för att upptäcka skador i tid.
  • Ett papptak har en lång livslängd.

Många faktorer avgör prislappen på ett papptak

Hur mycket ett papptak kostar beror helt på hur stort taket är och hur många kvadratmeter som ska läggas. Antal hinder på taket spelar också en avgörande roll för priset men även omfattningen på ställningen som behövs runt huset. Det befintliga takets skick kan göra prislappen dyrare om det gamla taket måste rivas eller om det går att montera takpapp på det befintliga taket. Det bästa är att be om en offert för just ditt tak för att få veta mer exakt vad det skulle kosta.

Kontrollera taket regelbundet

Det är bra att regelbundet se över ett papptak. Den kollen kan du genomföra själv om du önskar. När du kollar ditt tak får du en bra överblick och insikt av hur ditt tak egentligen mår. När du vårdar ditt papptak är det bra att tänka på att en högtryckstvätt kan skada skiffret på takpappen vilket kan leda till ytläckage i ytpappen.