Slipp oro för flytten

Det finns flera anledningar till att anlita en flyttfirma för att få hjälp vid en flytt. Det både underlättar och snabbar på själva flytten, men har du tänk på att en bra flyttfirma kan göra så du inte behöver oroa dig alls för själva flyttmomenten? Här är några saker väl värda att fundera över.

Vid en flytt är det vanligt att en hel del funderingar dyker upp, men för att lugna sinnet och slippa onödig oro finns det en lösning och det är att anlita en trygg och säker flyttfirma. Men hur vet du om du hittat just en sådan flyttfirma? Det finns några tydliga tecken att hålla utkik efter.

Fundera på vad som är viktigast för dig

Något som är bland det första du ska fundera kring när du vill anlita en flyttfirma är vad som är viktigast för dig – priset eller kvaliteten. Tänk på att en flyttfirma som låter för bra för att vara sann ofta är det, speciellt om de dessutom erbjuder ett på tok för billigt pris för flytten. Viktigt är därför att kolla upp firma noga innan du anlitar dem. Ett tips nämner i en artikel hos Göteborgs posten är att börja med att höra bland vänner och bekanta om dem har en firma de rekommenderar. Ofta är det på detta att du hittar de riktigt kunniga flyttfirmorna än när du själv söker efter dem. Och har du riktigt otur kan flytten bli en riktigt tråkig historia, vilket det blev för Ida som råkade ut för både bluff och dyra fakturor på grund av att hon inte kollat upp flyttfirman ordentligt. I hennes fall hade företaget inte ens en F-skattsedel och notan landade på över 16 000 kronor trots ett avtalat pris om 5 000 kronor, vilket bland annat Sveriges television rapporterat om.

Planera och organisera din flytt

När du väljer en bra flyttfirma kan du få hjälp med såväl nedpackning som transport, uppbärning och upplockning av dina prylar. Men glöm inte att själv också planera och organisera så att du får en så smidig flytt som möjligt. Vad som till exempel kan vara bra är att skriva en noggrann checklista som tar med alla flyttens olika moment, från bokning av firma till adressändring med mera. Tips på vilka fler saker du kan tänka kring att lista på checklistan finns sammanställt i en artikel i Expressen, den kan du läsa genom att klicka här.