Så lånar du pengar på bästa sätt

Ibland kräver livet att du lånar pengar. När du ska låna pengar är det viktigt att du försöker hitta det mest förmånligaste lånet för dig. Det bästa sättet för dig att få ett fördelaktigt lån med bra villkor är att försöka ha ett bra kreditbetyg.

Pengar kan ibland behövas akut av olika anledningar. Det kan komma en oförutsedd kostnad som du inte har råd att betala eller att renoveringen blev dyrare än tänkt. Oavsett anledning är det en bra idé att tänka över vissa saker för att kunna hitta det bästa lånet. Ett smidigt och enkelt sätt att låna pengar är en kredit utan UC som inte påverkar din kreditvärdighet.

Få ett lån med bättre villkor

När du tar ett lån kommer du alltid att kontrolleras. Långivaren vill säkerställa att du kan betala tillbaka pengarna. Men det spelar en avgörande roll för dig som person vem som utför kreditupplysningen. Upplysningscentralen, UC är det kreditupplysningsföretaget som är störst i Sverige. Det är de sex största bankerna i Sverige som äger UC. Hos UC finns alla lån som du har registrerade. När du ansöker om ett lån eller en kredit registreras även detta även om du inte tar ett lån. Många kreditupplysningar hos UC påverkar din kreditvärdighet. Med en sämre kreditvärdighet får du sämre villkor när du vill låna pengar. Därför är det mer fördelaktigt att ansöka om lån eller kredit utan UC.

Fördelar med att ansöka om lån utan UC:

• Du får en rättvis bedömning och bättre villkor för lånet du ansöker om.
• Inga kreditupplysningar samlas.
• Kreditbetyget påverkas inte negativt.

Låna endast pengar du behöver

När du ska ta ett lån är det en klar fördel att inte låna mer pengar än du behöver. Om du har en hopsparad buffert kan du använda den. Ju mer pengar du lånar desto mer ska du också betala tillbaka. Du betalar även ränta på pengarna vilket gör att ett högre belopp kostar dig mer. En skuld kan hänga med dig länge om den är stor. Det är alltid viktigt att du tar ett lån för att du verkligen behöver pengarna. Kontrollera alltid räntan för lånet. Då är du beredd på vad det kostar dig att låna pengarna. Det är även bra att läsa igenom det finstilta. Gör också en budget för att kunna betala tillbaka pengarna.