Så fixar du en enkel flytt

Är det dags att flytta till ett nytt boende? Funderar du på hur du ska hinna med allt det praktiska i samband med flytten? Att ta hjälp av proffs för både städ och flytt sparar både tid och kraft.

Många underskattar tiden det tar att flyttstäda. Till skillnad från den vanliga städrutinen innebär flyttstädning något helt annat. I stort sett varenda yta ska vara skinande ren när du lämnar ditt tidigare hem. Alltifrån väggar till ugn och avloppsrör. Även lister, garderobshyllor och fönsterrutor ska vara rena. Genom att boka ett professionellt företag för flyttstädning i Linköping slipper du att lägga tid på städning. När du anlitar Deluxia kan du vara trygg med att få ett slutresultat som uppfyller de krav som finns på en flyttstädning.

Flyttstädning mer än vanlig städning

Att städa ordentligt i samband med en flytt är nödvändigt för att du inte ska riskera att få klagomål. Ofta är det reglerat i överlåtelseavtalet eller hyresavtalet att den som lämnar bostaden ska städa ordentligt. Om bostaden lämnas i ett skick som inte uppfyller kraven riskerar du att få betala en avgift efterhand. När du anlitar en städfirma som är specialiserad på flyttstädning får du en garanti på att resultatet kommer att bli godkänt. Undrar du vad en flyttstädning kommer att kosta? Be om en kostnadsfri offert så slipper du oförutsedda kostnader. Tänk på att även förråd, garage och uteplatser ska städas vid flytten. Inkludera därför även dessa ytor i samband med att du ber om en offert.

Planera flytten i god tid

För att flytten ska fungera så smidigt som möjligt är det viktigt att börja planeringen i god tid. Gärna flera månader i förväg om det är möjligt. En smart idé är att rensa och städa så att det blir färre prylar att packa ner i flyttlådor. Om du inte vill kasta saker är ett tips att skänka bort dem eller försöka sälja dem. Idag finns det flera smarta tjänster som hjälper till med detta online. Genom att rensa ut hemma bidrar du också till att hemmet känns luftigare. Det kan leda till att du får ut ett högre pris vid bostadsförsäljningen om du ska sälja ett hus eller en bostadsrätt. Tänk på att det även kan vara bra att ta bort vissa möbler innan visningen så att rummen känns större.

Kom också ihåg att ordna med praktiska saker som adressändring och eftersändning av post. Även olika typer av abonnemang behöver sägas upp som exempelvis el och bredband. Ytterligare en bra sak att tänka på är att undvika att kasta ner saker huller om buller i flyttlådorna. Det underlättar när du ska installera dig i din nya bostad. Märk gärna lådorna med till exempel: kök, badrum och sovrum.

Tänk på det här när du ska flytta

  • Planera flytten i god tid.
  • Rensa ut och sälj saker.
  • Anlita en professionell städfirma och flyttfirma för flytten.
  • Packa i flyttlådor på ett organiserat sätt.
  • Säg upp de abonnemang som är knutna till den gamla bostaden, till exempel elavtal.
  • Ordna med adressändring och eftersändning av post.