Så gör du en lyckad bostadsförsäljning

Att sälja din bostad är en stor affär och såklart vill du få det bästa priset. Genom att värdera bostaden får du en bra fingervisning om slutpriset. För att höja bostadensvärde kan du fixa till och göra smårenoveringar.

Real,Estate,Agent,Shaking,Hands,With,New,Property,OwnersAtt sälja bostad är inte gjort i en handvändning och det finns många saker som är bra att tänka på inför en försäljning. Om du vill göra en värdering på din bostad innan försäljningen kan du värdera din bostad online snabbt och enkelt. När du värderar din bostad online baseras värderingen på de uppgifter som du lämnar i kombination med en antal andra faktorer. Du kan genom att göra det online få en värdering inom en arbetsdag. Att göra denna typ av värdering ger en bra bild av vad du kan förvänta dig för slutpris vid en försäljning. Om du vill veta vad du kan göra för åtgärder för att få kunna få ett bättre slutpris kan du kontakta en mäklare som kan ge tips och råd. Vissa åtgärder kan vara värdehöjande och andra är att kasta pengar i sjön och en mäklare som känner marknaden vet bäst.

En fin uteplats och trädgård lockar många

Pouf,On,White,Round,Rug,Near,Garden,Furniture,With,BlanketDet finns några generella förbättringsförslag som du kan göra för att höja värdet på din bostad. Om du äger en liten lägenhet där det finns möjligheter att göra ett extrarum kan det öka betalningsviljan hos potentiella köpare. Med dagens bostadspriser är det värdefullt med en bra boendefunktion på en liten yta. Att skapa ytterligare ett rum är det mest värdehöjande du kan göra. För att du ska tjäna pengar på större renoveringar gäller det att den som ska köpa bostaden gillar renoveringen och det är svårt att veta på förhand. Det är därmed osäkert att göra stora omfattande renoveringar just innan du ska sälja. Om du äger ett hus kan en altan vara värdehöjande. Det är många som letar hus som har en trädgård och en fin uteplats. Att bygga en altan som harmonierar med huset där hänsyn är tagen till väderstreck och där det finns förrådsutrymme att förvara utemöbler och andra saker är det många köpare som värderar högt. Att också ha en välvårdad tomt som skapar en harmonisk känsla är också attraktivt.

Mindre åtgärder som är värdehöjande

Mindre åtgärder som kan höja priset på din bostad är att bland annat att renovera trägolv. Att slipa och lacka upp slitna trägolv gör stor skillnad för intrycket. Om du har väggar som är slitna kan det vara en bra idé att måla slitna eller mörka väggar i en ljus färg eftersom det gör att bostaden kommer upplevas som rymligare, ljusare och mycket mer harmonisk. Smutsiga tak eller tak som har fått en gul färg är värda att fixa till. Att lägga lite extra krut på hallen kan också vara en bra idé eftersom det är det första som köparen kommer att se. Att byta bänkskiva, beslag och handtag i köket kan också ge ett oväntat lyft. Om det är ett gammalt kakel kan det ibland vara värt att byta.

Tips inför bostadsförsäljningen:

  • Försök sälja i rätt tid
  • Styla hemmet inför försäljningen
  • Fixa trädgård eller balkong
  • Fixa till och gör mindre renoveringar
  • Ha en bra belysning på visningen