Vidareutbilda dig för bättre framtidsutsikter

Att gå en yh-utbildning kan vara steget in till en ny karriär. De går ofta relativt snabbt att göra och de leder för det mesta till jobb. Det är en chans för dig att byta bana i livet, få en bättre ekonomi eller bli befordrad. Genom att gå en färdig utbildning eller skräddarsy din egen får du betydligt bättre framtidsutsikter.

Du kan hitta en yh utbildning på många yrkeshögskolor runt om i landet. Nackademin är bara en av dessa och de växer så det knakar. Fördelen med Nackademin är att de alltid utvecklar branschnära yh-utbildningar för att möta marknadens efterfrågan av yrkeskompetens. Det är ju så att nya jobb och branscher skapas hela tiden och då gäller det att veta vad som erbjuds.

Varför byta yrke?

De orsakerna som ligger bakom ett karriärbyte kan vara många. Du kanske känner att du stagnerat i livet utan att komma någonvart. Många gånger studerar vi till något som känns intressant när vi är unga men det är vanligt att man några år senare kommer underfund med att det faktiskt inte var ens grej. Det som var sant då behöver inte vara sant nu.

Många som flyttar kan också känna att de står inför ett mentalt vägskäl i livet. Det är inte bara flyttlasset som går åt ett annat håll – även det psykiska tar en vändning och vi tänker till om livet och vart vi är på väg. Din gamla arbetsplats kanske inte ger dig det det där värdefulla längre utan du vill ha ut någonting mer av din yrkesroll. Eller också vill du jobba inom samma bransch men lära dig mer om ledarskap för att klättra uppåt på stegen. Vad du än strävar efter har du chansen här med en yh-utbildning. Prova på att läsa till något helt nytt eller vidareutbilda dig inom samma nisch.

Teori och praktik i bästa kombination

Det som är så bra med en yh-utbildning är att de flesta utbildningar har praktik i ett antal veckor. Det finns normalt inget bättre än att komma ut på arbetsmarknaden i den relevanta branschen och få in en fot och knyta kontakter. Kontakterna leder ofta till jobb senare även om det kanske inte blir en fast anställning med en gång. När du är ute på praktik lär du känna olika arbetsplatser, något som inte är lika lätt när du sitter i skolbänken. Varje arbetsplats fungerar annorlunda och det är just det som leder till erfarenheter.

Välj en lukrativ bransch

Det finns oerhört många utbildningar att välja på och förvisso ska du välja en som svarar mot dina intressen. Dock kan det vara bra att tänka till så att du skaffar dig erfarenhet inom en bransch där det är extra lätt att få jobb senare. Många gånger väljer vi yrken som inte är välbetalda på grund av intresset när vi är yngre, men när vi blivit ordentligt vuxna vet vi vikten av en bra ekonomi.