Tänk på försäkringar

När du tänker på försäkringar kanske du tänker att det känns onödigt men det kan faktiskt vara din räddare i nöden. Dock behöver du inte skaffa alla försäkringar som finns där ute, det är bara att kasta pengar i sjön utan det gäller att hitta rätt försäkring för dig,  

Det finns några försäkringar som du alltid bör ha för att kunna vara trygg. Detta är framförallt trafikförsäkring och hemförsäkring. Skulle det hända att du krockar eller att det blir en brand i ditt hem kommer detta kosta dig ofantliga summor om du inte har en försäkring.

Hur fungerar en försäkring?

försäkringarEn försäkring fungerar så att du betalar in en viss summa varje månad till ett försäkringsbolag och när det händer dig något som en stöld eller olycka så får du ut en ekonomisk ersättning. Om du får ut ersättning och hur mycket beror på vad som ingår i din försäkring och vilka villkor du har. Ett problem som börjar komma till ytan är att många försäkringsbolag inte hänger med i teknikens utveckling. Till exempel om du blir sjuk på en resa och kontaktar en app-läkare så gäller inte detta för din reseförsäkring.

Nya försäkringsbolag för nya tider

Det har börjat komma en del nya aktörer inom försäkringsbranschen som tar försäkringar in i framtiden. Ett exempel är Gofido som skräddarsyr dina försäkringar efter dig. Med andra ord så får du en försäkring som anpassar sig efter din livssituation samt vilka saker du har som du faktiskt behöver försäkra. Därmed betalar du inte en premie för att försäkra saker du inte har, detta är vanligt hos många traditionella bolag.

Vilka försäkringar behöver du?

Den försäkring som du måste ha enligt lag är trafikförsäkring på din bil. Detta är för att både du och dina medtrafikanter ska kunna känna sig säkre. Hemförsäkring är nästa försäkring som du definitivt borde ha. Denna täcker mycket av skadorna som kan ske i ditt hem samt dig själv, din familj och dina saker. Beroende på hur du bor bör du kolla upp om en hemförsäkring ger ett tillräckligt skydd eller om du bör ha något tillägg som täcker vid större skador som till exempel vid en storm.