Hjälp vid sorgehantering

När en närstående gått bort är det trots allt mycket att ta in och du kanske inte är beredd på att ta itu med så mycket pappersarbete som bouppteckning eller annat. Dock kan dessa dokument vara riktigt bra i din sorgehantering eftersom du slipper tänka så mycket, allt står svart på vitt. Med en advokat eller en jurist som har koll på alla dessa ting blir livet efter döden lättare att handskas med.

Oavsett var du bor i Sverige krävs det att en bouppteckning görs när en närstående går bort, dels för att dela upp bohaget men också för att se vem som har rätt till vad. Beställ en bouppteckning i Göteborg från Fjällmansjuridik och begravningsbyrå så slipper du ta allt ansvar på dina axlar.

 

Be om stöttning vid sorgearbete

Det är lätt hänt att glömma bort allt annat när sorgen är som mest påtaglig. Helst kanske du bara vill lägga dig i sängen och dra ett täcke över huvudet, men tyvärr måste du ordna med mycket som du kanske egentligen inte har ork till. Bouppteckning och begravning är två av dessa för att inte tala om att kontakta alla myndigheter och sociala medier för att tala om att den avlidne inte ska betala mer räkningar eller liknande. Ta hjälp av en jurist som gör det mesta åt dig och stöttar dig under din svåra tid. Du betalar en slant för detta men det är guld värt när du är så svag att du inte orkar med annat. Ta också hjälp av en psykolog som hjälper dig att komma vidare. Som Må Bra’s artikel säger:

 

Allt fler blir sjukskrivna för psykiska diagnoser och i takt med det ökar efterfrågan på terapeuter.