Så hittar du lägen att köpa bitcoin

Bitcoin är en populär investering på grund av de snabba kursrörelserna som förekommer. För att göra en bra affär ska du försöka köpa billigt och sälja på en dyrare kurs. När kursen har fallit kraftigt och hastigt kan det uppstå köplägen.

Bitcoin gjorde nya rekordnoteringar i våras. Sedan dess har kursen kommit ner en bra bit. När kursen faller kraftigt kan det vara dags att köpa bitcoin för att tjäna lite pengar på en eventuell uppgång. När du ska köpa bitcoin ska du vara medveten om att kursen är väldigt volatil och priset på bitcoin baseras på marknadens utbud och efterfrågan. Ju fler som vill köpa bitcoin desto mer stiger kursen och tvärtom. När du köper bitcoin bör du vara påläst om de tekniska bitarna för att inte förlora dina bitcoins. Det är många som har köpt bitcoin men som sedan glömt lösenordet till sin digitala plånbok. Om du av någon anledning tappar bort eller glömmer kan du aldrig få tillgång till dem igen.

Ha koll på din bitcoin-plånbok

Om du funderar på att köpa bitcoin ska du köpa av en trovärdig bitcoinmäklare. När du handlar av en mäklare är du ibland ansvarig för säkerheten. Det är värt att kolla upp vad som gäller där du handlar dina bitcoins. Det vanligaste sättet att köpa bitcoin är med betalkort men det går också göra det med Swish.

Var påläst när du handlar bitcoin

När kursen faller kraftigt kan det komma bra lägen att kliva på bitcoin-tåget. Du vill undvika att köpa på toppen. Det är bättre att köpa när kursen har gått ner. Många tjänar grova pengar på kursrörelserna i bitcoin. Men det gäller att veta vad du gör och vara införstådd med riskerna. Bara för att kursen har stigit när den har fallit brant behöver den inte göra det. Den kan fortsätta ner en bit till innan den vänder upp. All handel sker på egen risk och det är du som är ansvarig över dina köp. Kom ihåg att en historisk avkastning aldrig är en garant för en framtida avkastning. Investera endast den summan som du har råd att förlora.