Så förbereder du din egen begravning

Att planera och skriva ner dina önskemål kring den egna begravningen har sina fördelar. Du underlättar bland annat för dina anhöriga samtidigt som du säkerställer att du får den begravning du önskar. Skriv ner alla dina önskningar och lämna in till den valda begravningsbyrån för att vara säker på att de har all information.

Att faktiskt planera din egen begravning är ingen dum idé. Genom att skriva ner och dokumentera dina önskemål säkerställer du att begravningen sker på dina villkor och enligt dina önskemål. Dessutom underlättar du för dina anhöriga när dagen är kommen genom att precisera vad du önskar. Du kan även bestämma vilken begravningsbyrå du vill att dina anhöriga ska använda sig av. Det finns begravningsbyrå Stockholm som kan skräddarsy en begravning precis som du vill ha den. Du kan rådfråga begravningsbyrån hur detaljerad du behöver vara i din önskemål kring din egen begravning och vad de kan bidra med. När du har valt begravningsbyrå kan du lämna in ett dokument med dina önskemål. Då har de all information när dagen är kommen. Saker du kan planera inför den egna begravningen:

• Begravningsgordningen.
• Musik som ska spelas.
• Vilken typ av ceremoni det ska vara.
• Din klädsel.
• Hur minnesstunden ska utformas.
• Blommor att dekorera med.
• Val av kista/urna och gravsten.
• En hälsning till dina efterlevande.

Dokumentera alla önskningar

Det blir allt mer vanligt att människor planerar den egna begravningen. En fråga som du ska ställa dig inför din egen begravning är om du vill bli begraven i jord eller kremeras. Att bestämma vilken typ av begravningsceremoni du vill ha är också bra. Du kan antingen ha en begravningsgudstjänst i kyrkan eller en borgerlig ceremoni på valfri plats. Att faktiskt skriva ner dina önskningar behöver inte vara speciellt märkvärdigt utan du kan med ett enkelt dokument ange precis vad och hur du vill ha saker och ting. Något annat som är bra att tänka på i samband med din begravning är hur du vill att arvet efter dig fördelas. Tänk på att allt du bestämmer kan du revidera och skriva om om du ändrar dig på någon punkt.