Så gör du hemmet miljövänligare

För de flesta människor har ett miljövänligt liv blivit allt viktigare. Det är tvärtom vad många tror egentligen inte särskilt svårt att omsätta det här i praktiken. Det finns små saker du kan ändra på som i längden gör stor skillnad.

Välj klimatsmart uppvärmning

Uppvärmningssystemet är generellt sett en av hemmets största miljöbovar. Det kan därför vara en fördel att ersätta det nuvarande systemet med en miljövänlig variant. En luftvärmepump är ett utmärkt sätt att genomföra det här på. Till skillnad från exempelvis andra uppvärmningsmetoder som oljepannor drivs värmepumpen uteslutande av el. Faller valet på förnybar el har du en uppvärmningsmetod som drivs på ett mycket klimatsmart sätt. De flesta elbolag erbjuder idag dessutom ett avtal där kunden endast får förnybar el till sitt hem. Att byta elavtal är enkelt. Kontakta ditt elbolag för mer information.

Minska på plasten

Plast är bland de minst miljövänliga material som används i den ständigt återkommande vardagen. Den innehåller flera giftiga ämnen som på ett eller annat av olika anledningar når vår natur. Att minska din plastanvändning kan därför vara en bra idé. Det finns flera vägar att gå för att minska på plastens skadeverkningar. Börja med att använda mindre engångsartiklar i plast. Byt ut plastkassar mot en återanvändbar tygkasse när du handlar. Ersätt plastbesticken med en återvinnande variant. Ta med egna vattenflaskor istället för att köpa ute.

Ät mer växtbaserat

Kött-, mjölk-, och äggproduktion är andra för omgivningen ödeläggande faktorer i dagens samhälle. För att producera ett kilo kött krävs cirka tio kilo växter. För att inte tala om allt vatten som går åt samt all antibiotika som används. Allt detta är mycket skadligt för miljön. Att till exempel äta mer växtbaserat en gång i veckan kan göra stor skillnad. Dessutom är det även snällare mot djuren, plånboken och din egen kropp. En kortsiktig förändring kan bli avgörande i det långa loppet.