Dela med dig av tankar i en blogg

Är du en person med lite mer tankar än alla andra? Anser du att du har något du vill dela med dig av? Ta steget och starta en blogg! Där kan du kan ha livfulla diskussioner med dig själv och andra!

Som bloggare kan du eller vem som helst öppna sitt hjärta och alla som har tillgång till internet kan ta del av detta. Ur ett perspektiv är du sårbar och ur ett annat har du världens möjlighet att göra just din röst hörd.

Vad ska du blogga om?

Ibland är det svårt att veta vart du ska börja, men egentligen är svaret lätt. Skriv om det du brinner för. Din passion för ämnet kommer att reflekteras i ditt sätt att skriva, vilket gör att fler läsare fastnar för just dina texter. Om du vill ha en mer lättsam och personlig blogg kan du skriva om din vardag. Om du vill ha en mer djupgående blogg där du är mer reflekterande och filosofisk kan du välja det, det helt upp till dig vilken inriktning du väljer. Självklart går det även att göra en kombination av dem båda – läsare gillar variation. 

Debatten tar fart

När du byggt upp en publik på din blogg kommer diskussionen fortsätta i kommentarsfälten. Människor vill lämna sina åsikter och ge sitt perspektiv på det du har skrivit vilket kan leda till en het debatt. Som drivare av bloggen är det viktigt att bemöta debatterna på ett bra sätt då det kan vara känsliga ämnen som tas upp. 

Är du mer intresserad av debatten än själva bloggandet kan du vända dig till plattformen Twitter. Det är ett socialt medium där du skriver inlägg på max 280 tecken, vilket är väldigt kort. På Twitter kan alla som har ett konto läsa dina inlägg och dela dem vidare med alla deras följare. På så sätt brukar det startas igång diskussioner mellan flera olika parter och alla har möjlighet att vara delaktiga.